Vetophopingen

Ook jij kunt van vetophopingen afkomen

Op alle verschillende soorten vetophopingen kun je liposuctie uit laten voeren. Denk bijvoorbeeld aan:
• ‘lovehandles’ (extra vet op de rug en bij de taille),
• ‘zadeltassen’ (het extra vet bij de heupen en bovenbenen),
• een onderkin,
• lipomen (vetbulten in de huid),
• pseudolipomen (ophopingen van vet door een onderhuidse beschadiging),
• gynaecomastie en pseudogynaecomastie (borstvorming bij mannen)
• of vetophopingen vanwege een ziekte.
Hoewel men er vaak mee heeft leren leven, is dat dus zeker niet noodzakelijk. Vanwege de moderne methodes waarbij littekenvorming zo veel mogelijk wordt gereduceerd, veroorzaakt de ingreep ook geen zichtbare schade aan het lichaam.

Wereldwijd op nummer twee

Liposuctie staat op nummer twee in de top 19 van wereldwijd meest uitgevoerde cosmetische ingrepen, blijkt uit een rapport van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery, een internationale vereniging van plastisch chirurgen. Ook in Nederland is het een vaak toegepaste techniek, in het bijzonder omdat er ook in Nederland steeds meer mensen zijn met overgewicht. Voor behandeling mag de Body Mass Index echter niet groter zijn dan 30, omdat het moeilijker wordt om een dikkere vetlaag te verwijderen en ook voor meer complicaties kan zorgen.

Negatieve berichtgeving

Door negatieve berichtgeving staat men vaak sceptisch tegenover het laten wegzuigen van vet. De procedure is niet helemaal ongevaarlijk vanwege het risico dat er ook vandaag de dag nog is op bijvoorbeeld een vetembolie, trombose, infectie, toxiciteit of bloeding. Deze complicaties zijn echter zeer zeldzaam. Het vet kan terugkomen op andere plaatsen of niet egaal worden verwijderd. Dan kan er een correctie worden uitgevoerd. Met een gezonde en actieve leefwijze kan het terugkeren van vet worden verminderd.