paprikasoep

Paprikasoep: meer gezondheid in jouw dagelijkse routine

In veel keukens worden paprika’s – groene, gele of rode – rauw gebruikt in salades of in groentestoofpotjes. Daarom hebben wij besloten te innoveren en een ietwat ongewone bereiding van deze groente voor te stellen: in soep!

Dat is juist! Paprikasoep staat erom bekend een uitstekende bron van vitamine C te zijn, hart- en vaatziekten te helpen voorkomen, diabetes en de neveneffecten daarvan op het lichaam te bestrijden, en daarnaast een krachtige antioxidant te zijn en het immuunsysteem te stimuleren. Dus, kijk hieronder hoe je deze heerlijke soep klaarmaakt!

paprikasoep

Ingrediënten

– 2 paprika’s

– 1 ui

– 3 teentjes knoflook

– 3 middelgrote aardappelen

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel boter

Instructies

– Kook de aardappelen, geschild en in stukjes gesneden, in een pan;

– Hak de ui, paprika en knoflook fijn en doe ze in een pan met de boter en olijfolie;

– Sauteer 10 minuten op laag vuur;

– Doe ten slotte de aardappelen en het mengsel in een blender en mix tot het een crème wordt;

– Om op te dienen, versier de schotel met marjolein en wat stukjes rauwe paprika.

Belangrijkste voordelen

Enkele van de belangrijkste voordelen van paprikasoep zijn:

– Versterkt het immuunsysteem, dankzij de samenstelling in antioxidanten, die vrije radicalen bestrijden;

– Het heeft een anti-aging werking, dankzij de antioxidanten en de vitaminen van het B-complex, die onmisbaar zijn voor de groei en vernieuwing van de cellen. Vitamine C draagt ook bij tot de vorming van collageen

– Helpt bij de absorptie van ijzer, dankzij de aanwezigheid van vitamine C;

– Draagt bij tot de instandhouding van gezonde botten en tanden, omdat het calcium in zijn samenstelling bevat;

– Het draagt bij tot het behoud van een gezond gezichtsvermogen, dankzij de samenstelling in vitamine A en C;

– Paprika is ook een uitstekend voedingsmiddel om in een dieet voor gewichtsverlies op te nemen, omdat het weinig calorieën bevat en helpt het verzadigingsgevoel te handhaven.